Carian dihidupkan, Tukar kedai
15% CASHBACK UNTUK ITEM RAKUMA: 10 JUN 4PM - 14 JUN 4PM JST BELI SEKARANG
DARI JEPUN KEPADA ANDA! LIHAT CERITA PELANGGAN KAMI Lihat

ワイン 「テイスティング」入門 はじめてでもわかる基本と実践 [ 前場 亮 ]

$12.54 USD ¥1,892
book:21190312
0 out of 5
Kadar pengiriman dalam kawasan Jepun percuma
ワイン 「テイスティング」入門 はじめてでもわかる基本と実践 [ 前場 亮 ]

Halaman item ini di Rakuten Tanya soalan tentang item ini Laporkan penyalahgunaan
Kira jumlah kos keseluruhan
g
Had berat bungkusan ini adalahkg
Keterangan item diterjemah secara automatik. ZenMarket tidak bertanggungjawab atas isi kandungan keterangan yang telah diterjemah. Sekiranya anda mempunyai apa-apa pertanyaan mengenai item ini, sila hubungi kami. Harap maklum.
前場 亮 メイツ出版ワインテイスティングニュウモンハジメテデモワカルキホントジッセン マエバリョウ 発行年月:2024年04月25日 予約締切日:2024年04月24日 ページ数:128p サイズ:単行本 ISBN:9784780428957 前場亮(マエバリョウ) 株式会社ワインブックス代表取締役。1973年東京生まれ。23歳でソムリエ資格取得。30歳でキュヴェルイーズポメリーソムリエコンテスト優勝。ワインジャンル最大級のユーチューブチャンネル“ワインブックス”管理人。ソムリエ・ワインエキスパート試験対策としてWBSワインブックススクールを運営(本データはこの書籍が刊行された当時に掲載されていたものです) 1 ワインテイスティングの基本(テイスティングとは?/ワイングラスの主な種類と選び方は?/テイスティングの道具は? ほか)/2 テイスティングのためのワインの扱い方(ワインの注ぎ方/ワイングラスの正しい持ち方、回し方/ワインの開け方 ほか)/3 ブドウの主要品種(シャルドネ/ソーヴィニョン・ブラン/リースリング ほか) 知識と技術を深めると愉しみがもっと広がる重要ポイントを押さえた必携バイブル。外観・香り・味わいのとらえ方&表現を洗練させる。グラス選び、ワインの扱い方、主要品種の特徴を知る。 本 美容・暮らし・健康・料理 ドリンク・お酒 ワイン 科学・技術 工学 その他